Annie Keating, Make Believing

Annie Keating, Make BelievingAnnie Keating is een in New York wonende en werkende singer-songwriter. Met ‘Making believe’ levert ze haar zesde CD af, waarvan de basistracks in drie dagen live werden opgenomen in een studio in Brooklyn met in de begeleiding de multi-instrumentalisten Jason Mercer (tevens co-producer en verantwoordelijk voor een drietal arrangementen) en Chris Tarrow (hij bracht ook arrangementen in) en verder drums, percussie, harmonica. Aanvullingen, zij het in bescheiden mate, volgden later in een korte sessie met John Abrams (gitaar, mandoline), zijn broer James (Mandoline, banjo, viool, fiddle) en Matt Keating op orgel en piano. Ik ben behoorlijk onder de indruk van deze CD. Van Keating had ik al drie CD’s, maar die deden mij heel wat minder dan deze nieuweling. De songs zijn goed, de uitvoering uitstekend – Annie heeft een heldere stem die heel buigzaam kan zijn, de begeleiding prachtig (let vooral op de heel functionele harmonica) en er is voldoende variatie. Annie omarmt folk, bluegrass (‘One good morning’) en country (luister naar het heerlijke walsje ‘Sunny dirt road’), maar kan ook lekker rocken (‘I want to believe’). In het prachtige ‘Foxes’ is het arrangement (Mercer) en de begeleiding (o.m. een ‘Mellotron choir’!) wel heel apart en aangenaam.

Een prettige verrassing, deze zesde van Annie Keating. Uitstekende CD! Deze zal vaak worden gespeeld! (Independent)

Fred Schmale Auteur