Feaver, A Year From This Day

Feaver, A Year From This DayFeaver is een altfolkformatie uit Rotterdam bestaande uit Tjeerd ‘Feaver’ Broere, Julia Reinhold, Danny Lelieveld, Jaap Kooiman en Frank Goverts. Aanvankelijk was Broere een punkdrummer, maar op een roadtrip met El Pino en The Volunteers besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en er kwamen dromerige liedjes uit zijn koker tevoorschijn. Die dromerigheid wordt omarmd op de debuutCD van het inmiddels tot een kwintet gegroeide Feaver. De CD bevat gevarieerde goed uitgeëxperimenteerde altfolk songs, mooi gezongen, soms meerstemmig. Mooie orchestraties erbij, met name in de prachtige afsluiter ‘Train’ (uitgebracht als single), goed gearrangeerd.

Feaver zal met name de liefhebbers van licht experimentele indiefolk aanspreken. Prettig ingevulde muziek. Op youtube is te zien dat de groep zich live goed kan presenteren! (ARC)

Fred Schmale Auteur