JP Harris & The Tough Choices, Home Is Where The Hurt Is

JP Harris & The Tough Choices, Home Is Where The Hurt IsIn 2012 verraste JP Harris de muziekliefhebber met een heerlijk traditionele country album I’ll Keep Calling. In Nashville werd dit album in dat jaar uitverkoren als Best Country Album. Twee jaar later ligt nu de opvolger op mijn bureaula en is wederom uitgebracht door het onvolprezen country label Cow Island Music. De tien songs van Home Is Where The Hurt Is werden opgenomen In Ronnie’s Place. De studio in Nashville van onder meer Ronnie Milsap en Roy Orbison, waar ook Loretta Lynn, Conway Twitty en Merle Haggard legendarische country songs hebben opgenomen. Mooie titel trouwens voor dit album vol met liefdesleed en drank.

Het album opent met een pittige honky tonk song (Give A Litte Lovin’) met een ouderwets 60’er jaren country sound. Heerlijke fiddles en een puntig spelende steelspeler (Brett Resnick) begeleiden de treurige tearjerker A Breaking Heart. South Oklahoma heeft een aangenaam tropisch sfeertje met stemmige steelklanken. Het is heerlijk mijmeren over oude liefdes bij Old Love Letters. Het jachtige muzikantenbestaan is ook niet alles. Luister maar naar de verhalende trucksong Truckstop Amphetamines. Een zakdoek heeft de luisteraar echt nodig bij de ontroerende titel track Home Is Where The Hurt Is. Naast Harris’ band The Tough Choices zijn er gastbijdragen van zangeres Nikki Lane, Chance McCoy (Old Crow Medicine Show) en Steve Berlin (Los Lobos). De laatste vrolijkt met zijn saxofoon Young Women and Old Guitars op. Dat is een heerlijk stompertje met veel billy waarmee dit album wordt afgesloten.

Home Is Where The Hurt Is is een uitstekende schijf voor liefhebbers van traditionele country. (Cow Island Music)

Paul Jonker Auteur