Doug Prescott Band, Karma & The Big Caboose

Doug Prescott Band, Karma & The Big CabooseDoug Prescott is al decennia lang actief in de muziek, in de rootsmuziek! Zijn huidige basisband is een sextet, met gitarist Tommy Hartley in een hoofdrol en verder een tweede gitarist, bas, drums en trompet/trombone. Gastmusici zorgen voor pedal steel, fiddle, mandoline, sax, piano/keyboards, Nancy Middleton en Jill Kuhn Sexton verzorgen lekkere achtergrondvocalen. Zijn nieuwste CD heet ‘Karma & The big caboose’, bevat 10 songs, waarvan Doug er acht voor zijn rekening heeft genomen. De covers zijn van Walter Washington (‘Thinkin’ for yourself’) en Little Feat’s Lowell George (‘Sailin’ shoes’). Referentiekader voor Doug’s muziek vinden we vooral bij Little Feat, maar ook – bijvoorbeeld – Delbert McClinton en The Allman Brothers Band zijn niet ver weg. Een lekker mengsel van Southern Rock (de opener ‘Did you bring da groove’, met zijn diverse blazers zou zo uit New Orleans kunnen komen), ‘Tell me again’ is een lekker countrydeuntje, de overige songs zijn heerlijk divers, we horen blues, rock, country en bayou en zelfs een beetje folk (‘A month in Texas’).

Een heerlijke feestschijf, goed gespeeld, goed gearrangeerd. Recht-voor-zijn-raap Americana, dus! (Independent)

Fred Schmale Auteur