Sabrina Weeks & Swing Cat Bounce, Live

Sabrina Weeks & Swing Cat Bounce, LiveSabrina Weeks is een Canadese zangeres, die zichzelf in de biografie op haar website omschrijft als een mengeling tussen Etta James, Mae West en Doris Day. Wat ik me daar precies bij voor moet stellen is me niet duidelijk, misschien wordt dat helder op de binnenkort uit te brengen DVD van de band.

Na de studio cd’s Tales From Lenny’s Diner en Got My Eye On You hebben Sabrina Weeks & Swing Cat Bounce de cd Live uitgebracht. Naast miss Weeks bestaat de band uit Mike Hilliard (gitaar), Ed Hilliard (drums), Terry Strudwick (bas) en Bill White (rhythm gitaar). De schijf bevat twaalf nummers, slechts twee verschenen op de eerdere studio albums: “Bad Boys” en “Got My Eye On You”, respectievelijk het openings- en slotnummer. Als het eigen werk is geschreven door Sabrina en Mike Hilliard. Er zijn vijf covers te horen, waarvan Randy Newman’s “You Can Leave Your Hat On” een beetje buiten het stramien van de overige nummers valt, maar bij het publiek hoorbaar aanslaat. Andere bekende nummers als “Hound Dog” en “Big Boss Man” krijgen een eigen, funky, bewerking.

Sabrina Deeks is een prima zangeres en Mike Hilliard een gitarist die zowel met vingers als met slide lekker gedoseerde solo’s weer neer te zetten. De andere drie mannen vormen een solide basis voor dit tweetal. Ze schrijven ook prima songs met soms een uitschieter als “Slide Over Here”, wat een heerlijke drive heeft. Ook “Roll It” is met een heerlijke groove een schitterde nummer. En bij Ike Turner’s “Strange” zullen de voetjes in Kamloops, British Columbia, ongetwijfeld van de vloer gegaan zijn.

Een fraaie live cd van dit kwintet, die me overigens wel nieuwsgierig maakt naar de te verwachten DVD. Aan de reacties van het publiek is te horen, dat er toch wat meer op het podium gebeurt, dan dit album doet vermoeden.

Ton Kok Auteur