Merrymouth, Wenlock Hill

Merrymouth, Wenlock HillMerrymouth is een folk-geöriënteerd trio uit de UK, bestaande uit singer-songwriter Simon Fowler (gitaar, vocals), Dan Sealy (gitaar, vocals) en Adam Barry (piano, orgel, vocals). Op hun tweede CD na het debuut ‘Merrymouth’ uit 2012 worden ze bijgestaan door John McCusker (viool), Ted Atkinson (drums), Catherine Harper (cello, vaak heerlijk dominant aanwezig), Nick Lyndon (bas) en incidenteel trompet, trombone en clarinet. Chas Hodges, de helft van het fameuze duo Chas & Dave, speelt additionele piano op ‘Salt breeze’. Acht van de elf songs zijn geschreven door Fowler (5), Sealy (2) en samen (1), er staan verder twee covers op en een traditional (Het ooit door Bob Dylan bekend geworden ‘He was a friend of mine’, wel met extra lyrics van ons trio). Het resultaat van hun inspanningen is fraaie, mooi gearrangeerde (Sealey en Barry) en typisch Engelse folk-pop. Aangenaam overkomend, goed innestelend. Een beetje vaudeville (‘Teashop serenade’ met blazers klinkt lekker jazzy). De muziek doet mij nog het meest denken aan de vergeten klassieker van The Kinks (‘Muswell Hillbillies’ uit 1971, was toen geen echt succes, maar voor mij een absoluut hoogtepunt in het vroege oeuvre van deze band).

Een aparte, vrolijke, gevarieerde, lekker klinkende folk-pop CD. Voor heerlijke luistermomenten, lekker meezingen en –brullen doet alle zorgen vergeten. Aanstekelijk verrassend of verrassend aanstekelijk!

Fred Schmale Auteur