Ernest Troost, O Love

Ernest Troost, O LoveErnest Troost is een singer-songwriter met een zeer Nederlands klinkende achternaam uit Los Angeles. Na zijn studie jazz-gitaar en klassieke muziek aan het fameuze Berklee College of Music heeft hij zijn sporen verdiend als componist van film-muziek (o.m. voor ‘Tremors’) en muziek voor TV-producties (o.m. ‘Lesson before dying’). Daarnaast componeerde en produceerde hij twee albums met songs voor Judy Collins, waarbij hij gebruik maakte van teksten van bekende Amerikaanse schrijvers en dichters als Emily Dickinson en Gertrude Stein. Sinds 2004 bracht hij vier CD’s uit met zijn eigen songs, waarbij hij zich als een folkzanger met bluesinvloeden deed kennen. Op zijn nieuwste CD, ‘O love’ staan13 originals, liedjes over de liefde, waarbij de begeleiding voornamelijk akoestisch is, maar waar ook elektrische gitaren een rol spelen, zoals in de stevige opener ‘Old screen door’ (‘There was blood on the handrail and some on the Floor. This house was my home, but it ain’t no more’). Troost zelf speelt een flink aantal instrumenten: gitaren, bas, mandolin, pump organ, percussie en uiteraard zijn de belangrijkste vocals van hem. Collega Nicole Gordon zingt vaak de harmonies en er is hulp op bas, drums, cajon, percussie, fiddle en lap steel.

‘O love’ is een bovenmodale singer-songwriter CD van een supermusicus. Ernest Troost verdient meer bekendheid als singer-songwriter!! Ga eens luisteren! (Independent)

Fred Schmale Auteur