Jesse Brewster, March Of Tracks

Jesse Brewster, March Of TracksDat Californië zo’n 38 miljoen inwoners heeft geeft aan dat er ook wel veel singer-songwriters actief zullen zijn. Ook Jesse Brewster komt uit Californië, uit Los Angeles om precies te zijn. Jesse wordt wel een ‘working class hero’ genoemd, refererend aan zijn eenvoudige komaf. De eerste tien jaar van zijn leven bracht hij in ‘naturalist households’ door op verschillende locaties. Dat hield in: geen telefoon, geen elektriciteit etc. De muziek van zijn moeder vormde hem wel: vanaf zijn tiende werd hij overspoeld met The Eagles, Willie Nelson, Neil Young, maar ook Marley, Beatles en Stones. Jesse ging gitaar spelen en begon liedjes te schrijven. Na zijn debuutCD ‘Confessional’ (2005) en de opvolger ‘Wrecking ball at the concert hall’ (2011) verscheen onlangs nummer drie, ‘March of tracks’. Het opnemen van de veertien songs op de CD heeft een jaar geduurd, er speelt vooral hierdoor een groot aantal musici op de CD mee, 21 om precies te zijn. Er is ook een mooie variëteit aan instrumenten: behalve gitaren, bas en drums is er ruimte voor orgel, mandoline, pedal steel, fiddle en trombone. En onder de 21 medewerkers zijn 7 vocalisten, die achtergrondzang voor hun rekening nemen. Twee songs zijn instrumentaal, de muziek van Brewster is een lekkere mix van folk, country, country rock en ‘classic rock’. En dat doet de man gewoon goed.

Een prima CD, voor elk wat wils, maar met name voor country-rock liefhebbers een leuke aanwinst. (Independent)

Fred Schmale Auteur