Lynne Hanson, River Of Sand

Lynne Hanson, River Of SandLynne Hanson, een uitstekende singer-songwriter uit Ottawa, Canada, komt met haar vierde CD sinds 2006, haar eerste sinds 2010, ze nam na de derde CD een rust van vier jaar om haar persoonlijke leven onder controle te krijgen en om een nieuwe aanpak van songwriting te vinden. Het resultaat mag er zijn, de nieuweling is heel erg geslaagd, prachtig geproduceerd door haar beroemde plaatsgenoot Lynn Miles en heeft een heerlijke begeleidingsband, waarin naast Lynn Miles ook o.m. M. J. Dandeneau van de folkformatie ‘Oh my darling’ op bas is te horen. Met haar voorgaande drie CD’s heeft Lynne de nodige awards verdiend, zelf beschrijft ze haar muziek als ‘Porch music with a little red dirt’, op ‘River of sand’ rekent ze met name af met de moeizame periode die zij achter de rug heeft en er klinkt positieve hoop door op betere tijden, die inmiddels zijn aangebroken. Luister naar de schitterende ballade ‘This too will pass’ – niet het liedje van Danny Schmidt met dezelfde titel, maar een nieuw liedje dat de hoop op betere tijden op prima wijze verwoordt, het liedje komt na de droefenis, beschreven in ‘Whiskey and tears’. Alle 11 songs zijn van Lynne zelf en de één is nog mooier dan de ander. Mijn favorieten zijn, behalve ‘This too shall pass’ ook ‘Waiting by the river’ (schitterende pedal steel), het folky ’Tightrope’, het gevoelige ‘Foolish things’, de rocker ‘Good intentions’ , het subtiele walsje ‘Colour my summer blue’ en – de allermooiste van al dat moois – ‘That old house’.

Waren de eerste drie CD’s van Lynne al bovenmodaal, met ‘River of sand’ overtreft ze ze allemaal. Mooie, gevoelige, persoonlijke songs in een mooie gevarieerde setting. Lynne’s stem lijkt er alleen maar beter op te worden, zo doorleefd en overtuigend als hier was zij ook nog nooit! Waar hij komt te staan in mijn top-10 van 2014, de tijd zal het leren. Geweldig mooie CD! (Continental Song City Records)

Fred Schmale Auteur