Tommy Moustache

Tommy Moustache, Tommy MoustacheTommy Moustache is een Nederlandse jazzgroep die je met een gerust hart experimenteel kunt noemen. Drummer Mark van Kersbergen, gitarist Jorn ten Hoopen, altsaxofonist Jasper van Damme en basgitarist Bas Kloosterman hebben 11 eigen composities op hun CD gezet en een cover, ‘Inspector Gadget’. De titels zijn apart, passend voor de gelegenheid zullen we maar zeggen. Wat te denken van ‘Toppie Kruiper’, ‘Krank im Kopp’, ‘Palingtrekken met Mark’, ‘Topless’, goed gek, toch! En dan is er nog een intrigerend boekje bijgeleverd, met als titel ‘Compendium’. Achtentwintig pagina’s met merkwaardige foto’s, speciale quotes , alles als begeleiding van de composities. Bij ‘Topless’ staat de volgende quote: ‘A bikini is not a bikini unless it can be pulled through a wedding ring’. Een beetje voer voor psychologen, dat wel. En de muziek is, zoals ik al zei, een soort new-jazz, soms rockend, dan weer subtiel, lekker experimenteel, zeer kundig gespeeld en leuk gearrangeerd en geproduceerd.

Voor de liefhebbers van nieuwe jazz met rockinvloeden zal deze CD een leuke aanvulling zijn op een bestaande collectie. Vaardige musici, lekker lijp, licht psychedelisch. Extra punt voor de aparte verpakking! (Independent)

Fred Schmale Auteur