Kelly Pardekooper, Milk in Sunshine

Kelly Pardekooper, Milk in SunshineKelly Pardekoper (Iowa City) met de Nederlands aandoende, zij het licht verminkte achternaam, komt met een pittig en interessant project, zijn zevende CD (sinds 1998) met maar liefst 24 tracks, ‘Milk in sunshine’. Volgens de begeleidende tekst staan er acht nieuwe liedjes op en daarnaast 16 ‘bonus cuts’ met muziek uit hit TV-series als True Blood, Justified, Sons of Anarchy, Blue Bloods, Cold Case en nog meer! Pardekoper’s liedjes doen het blijkbaar goed op TV!! Op de CD doen o.m. Pieta Brown (dochter van Greg) en gospelzangeres Stephanie Turner mee. Kelly’s muziek is een mix van blues, rock, country en folk, rootsmuziek derhalve. In de begeleiding ruimte voor Kelly’s gitaar, maar we horen ook bas, drums, meer gitaren, zoals op de slepende rocker ‘That girl’ – in ‘Drown in alcohol’ klinkt hij als Dire Straits ooit klonk en ‘I can’t go there’ laat een verwantschap met Greg Brown horen.. Kelly’s lyrics handelen heel vaak over liefde, zoals uit de titels al blijkt: ‘I still cry’, ‘Release me’, ‘So lovely’, ‘Crazy girl’, etc. Maar ook een ogenschijnlijk anders getint liedje gaat over de liefde; ‘Not in Iowa’ – ‘I miss my country home, I miss the corn and beans. This sand is in my lungs, I could really use some rain. She turned the lights down and crept up close to me, so I would feel what I could not see’.

‘Milk in sunshine’ brengt veel variatie in muziekstijlen, hij kan heerlijk rocken, maar deinst ook niet terug voor een echt countrydeuntje (‘Forgotten’ en het walsje ‘Where’s the love’). Een grootse singer-songwriter met een prima songwriterpen! (Independent)

Fred Schmale Auteur