Kurtis Shaver, Long Road

Kurtis Shaver, Long RoadUit Californië komt singer-songwriter Kurtis Shaver. De man is zijn hele leven muzikaal actief geweest, schreef zijn eerste liedjes al in Junior High (leeftijd ongeveer 10-14), ging drums spelen en richtte in de jaren 80 van de vorige eeuw een rock band op (‘Tangled Web’, later omgedoopt in ‘Jaded Heart’), speelde vervolgens in een aantal cover bands en schoof op richting folkier muziek. Zijn tweede product, de EP ‘Long road’ is een rootscountryrock CD met de nodige ruimte voor pedal steel en fiddle en de eigen volle country-stem. Zes eigen liedjes, één ervan samen geschreven met o.m. gitarist Jimmy Corkery. Leuk is vooral het vrolijke countrynummer ‘Curves’ , opgedragen aan alle vrouwen met (mooie) rondingen. Na het zien van een modellenshow op TV, waar Kurtis schrok van hoe ‘skinny’ de meisjes waren terwijl ze zichzelf ‘dik’ vonden, schreef hij dit pleidooi voor vollere rondingen!
Lekker recht-toe-recht-aan, de muziek van Shaver. Mainstream countryrock , niets mis mee, maar ook niet uitzonderlijk. (Independent)

Fred Schmale Auteur