M. Lockwood Porter, 27

M. Lockwood Porter, 27M. Lockwood Porter is geboren en getogen in Oklahoma, maar woont en werkt momenteel in de omgeving van San Francisco, in de zg. Bay Area. In juli 2013 verscheen zijn debuut, ‘Judah’s gone’, gewoon lekker thuis opgenomen. En nu is er de opvolger ‘27’ (refererend aan zijn leeftijd, in juli 2014 werd hij 27, een in de populaire muziek gevaarlijke leeftijd, zoals we weten). Zijn muziek op de nieuwe CD heeft vooral verwantschap met Bruce Springsteen, met name door de vaak lekker rockende begeleiding van gitaar, bas, drums, pedal steel en keyboards. Er is ook wat ruimte voor glockenspiel, harmonica. MLP heeft gewoon een goede, recht-door-zee band om hem te begeleiden. Ook in ballads als ‘Secrets’ komt MLP’s muziek lekker door.

Voor de liefhebbers van lekkere rootsrock is deze ‘27’ een hebbedingetje. Recht door zee gespeeld, lekker klinkende songs en een geschikte stem. Geen verrassende hemelbestormer, maar een goede singer-songwriter in de Springsteen-traditie. (Independent)

Fred Schmale Auteur