Wild Child, The Runaround

Wild Child, The RunaroundDeze CD zou ik alleen al aanschaffen voor de prachtige trucage foto’s: die wolven! Het gaat natuurlijk om de disc, die zich in het digipack bevindt. Vocalisten Kelsey Wilson en Alexander Beggins vormen het hart van de veelzijdige groep Wild Child uit Austin. Kelsey kreeg pas plezier in viool spelen toen zij aan bluegrass en andere niet-klassieke muziek begon, waarbij ze met een pedaal de gekste geluiden ontdekte. Alexander wist als zoon van een gitarist altijd al, dat hij muzikant wilde worden en als twaalfjarige begon hij in bands te spelen. Het tweetal ontmoette elkaar, toen zij zeven weken als ingehuurde muzikanten op tournee waren. Dollend en whiskey drinkend op de achterbank van de bus ontdekten Kelsey (die een ukelele bij zich had) en Alexander dat ze samen goede liedjes konden zingen en schrijven, over hun beider stuklopende relaties bijvoorbeeld. Teruggekomen in Austin belden zij wat vrienden en maakten ze als Wild Child in 2010 het debuut ‘Pillow Talk’. Eén van hun liedjes eindigde in een kattenvoer reclame, helaas vindt hun eigen poes Beemo het maar niks!

Ben Kweller sprak een berichtje in: dat hij hun album gehoord had en erg enthousiast was. Of ze een papiertje met zijn naam in de hoge hoed konden doen, als ze soms een producer zochten. Na hun gesprek in een bar lieten ze Ben in zijn auto wat demootjes horen en het klikte! Dit volle, vloeiende geluid op ‘The Runaround’ zit ergens tussen old-time, indie-pop en gypsy folk in. Behalve viool en bariton ukelele horen we bas, drums, toetsen, cello en de banjo van part-time bandlid James Bookert, die ook verplichtingen bij Whiskey Shivers heeft. Op een paar tracks doen blazers mee in de fascinerende arrangementen met soms onverwachte wendingen. Alexander lijkt gelukkig in zijn vocale rol als aangever. Kelsey heeft een verbazingwekkend aparte stem – ze kirt, vibreert, hikt, fluistert en huivert er speels en soepeltjes op los, als een charmante musical diva uit de twintiger jaren.

De mid- en uptempo liedjes klinken aanstekelijk vrolijk, met als beste voorbeeld het tot meefluiten nodigende “Crazy Bird” (ook de single), over de gekte van verliefd worden. “Anna Maria” handelt over vreemdgaan – van twee kanten bekeken. “Living Tree” is ook een sterke song en de titeltrack met pianoriedeltje zet gelijk Kelsey’s stem goed neer. De teksten zijn vooral een cynisch knipogende beschouwing van romantiek. Al luisterend zit ik gefascineerd naar de wolven te kijken… (Noise/Pias)

Johanna Bodde Auteur