Dave Fields, All-In

Dave Fields, All-InDave Fields heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Uit zijn biografie maak ik op dat de beste man al op zeer jonge leeftijd blootgesteld werd aan muziek van o.a. of Sammy Kahn, Rupert Holmes en Stevie Wonder. Ook lees ik dat hij grootgebracht werd door een oppas die afkomstig was uit de Georgia. Al luisterend naar zijn vierde CD All-In, tel ik inderdaad een en een bij elkaar op. Fields maakt innoverende southern blues rock die hij vermengt met een flinke dosis soul en funk.

Change In My Life, Voodoo Eye, Let’s Go Downtown en That’s All Right zijn daar een paar goede voorbeelden van. Heb van het genre niet zoveel verstand, maar ik noteer weldegelijk een knipoog naar historische werken van o.a. een Sonny Landreth. Niet alle songs spreken mij even veel aan. Robert Johnson’s Cross Road en Led Zeppelin’s Black Dog worden wel op een eigentijdse manier gecoverd, maar spreken mij persoonlijk het minst aan. Not Gonna Let You Get Away en Got A Hold On Me daarentegen worden puristisch aan de muur genageld.

Zoals gezegd heb er niet zoveel verstand van, maar Dave Fields weet waar Abraham de mosterd haalt. De plaat bevat elf goed gearrangeerde liedje die bij fans in het genre goed in de smaak zal vallen. All-in draagt wat mij betreft met recht de titel All-in. (Independent)

Jan Janssen Auteur