Ronnie Earl & The Broadcasters, Good News

Ronnie Earl & The Broadcasters, Good NewsGood News is het vierentwintigste album van Ronnie Earl en om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb betere albums van hem in de kast staan. Dat wil overigens niet zeggen dat dit geen goed album is. De kwaliteiten van de muzikanten staan garant voor een hoogwaardig muzikaal product, hoewel het ‘heilige vuur’ af en toe op een laag pitje staat. Ronnie Earl and the Broadcasters bestaan naast gitarist Earl uit Dave Limina op piano en Hammond B3, bassist Jim Mouradian en drummer Lorne Entress. Zangeres Diane Blue neemt op een aantal nummers de vocalen voor haar rekening en Nicholas Tabarias en Zach Zunis zijn ieder op twee nummers op gitaar te horen.

Het album gaat hoopgevend van start met “I Met Her On That Train”, een swingende instrumental waarin eerst Dave Limina lekker tekeer gaat op de Hammond B3 en Zach Zunis (Janiva Magness Band) het soleren op gitaar over neemt. Daarna volgt Nicholas Tabarias met een heerlijke rock-a-billy solo en Ronnie Earl neemt zelf de laatste solo voor zijn rekening. Hij laat gelijk horen wat een magistraal gitarist hij toch is. Hierna volgen enkele nummers, die of net iets te glad zijn of net een sprankje pit missen. Pas bij de titelsong, de instrumentale gospel “Good News” gaat het weer de goede kant op. Op “Six String Blessing” werkt de combinatie Diane Blue en Ronnie Earl uitstekend. De stem van Diane heeft de juiste emotie, het Hammond-spel van Dave Limina is van grote klasse en Ronnie weet het plaatje op gitaar verder perfect in te vullen. Daarna weer een paar fraaie, maar tamme nummers. Pas bij de instrumentale shuffle “Puddin’ Pie” sprankelt het weer echt en met de slow blues “Runnin’ In Peace” komt er toch een sterk einde aan de cd.

De kwaliteit van de opnames is niets op aan te merken, het is een heldere productie, waarbij elk instrument prima tot zijn recht komt. Natuurlijk mag deze cd niet ontbreken bij de hardcore fans, nieuwelingen zou ik toch even aanraden naar het oudere werk van Earl te luisteren. (Stony Plain Records)

Ton Kok Auteur