Eliot Bronson

Eliot BronsonDe uit Baltimore, Maryland afkomstige singer-songwriter Eliot Bronson bracht tot dusver twee solo platen. Zowel Blackbirds (2011) als Milwaukee (2012) hebben, bij mijn weten, het Europese vaste land niet of nauwelijks bereikt. Zijn nieuwe titelloze CD bevat tien aantrekkelijke luisterliedjes waarbij Bronson’s vocale kwaliteiten centraal staan. Of hij met deze plaat het Europese vasteland wel weet te overtuigen is volgens mij een meer kwestie van tijd.

Bronson nam producer Dave Cobb (Jason Isbell) in de arm om vervolgens in diens huisstudio en in de Cowboy Jack Clement Studio’s in Nashville deze plaat op te nemen. Wat meteen opvalt is de harmonische helderde muzikale ondersteuning van Bronson’s, iets of poëtische gekeurde liedjes. Op muzikaal gebied worden ook geen halsbrekende toeren uitgehaald. Simpele naakte melodielijnen spelen in op de levensoverpeinzingen, die Bronson uit zijn pen liet vloeien. De betekenisvolle sfeer op deze plaat wierp bij de vraag op waarom ik nog niet eerder van deze jongen had gehoord.

Eliot heeft een oprechte en eerlijke singer-songwriter plaat gemaakt. Het raakt de randen van Americana maar neigt wat mij betreft meer naar moderne folk pop, zoals je die mogelijk gewend van mensen Peter Bradley Adams, Ben Howard of zelfs een David Gray. De vraag is dus nu niet of Bronson het Europese vaste land met deze plaat zal bereiken, maar meer wanneer. (Saturn 5 Records)

Jan Janssen Auteur