Bregje Sanne Lacourt, The Keeper of Changing Winds

Bregje Sanne Lacourt, The Keeper of Changing WindsRotterdam is haar stad, ‘The keeper of changing winds’ is haar debuutCD. Het is een verrassend mooie CD, waarbij vooral de prachtige, zwoele stem van Bregje opvalt. Bregje schept haar eigen Americana-mix, waarin folk, pop, jazz, een toefje new-age en blues hand in hand gaan. In de begeleiding is ruimte voor bas, drums, allerlei gitaren, banjo, mandoline, orgel, trompet en piano en op backing vocals horen we acht verschillende mannen en vrouwen. De trompet en trombone van David Rockefeller van het New Cool Collective zijn ook te horen. Opvallend is de cover van Eric Taylor’s ‘Walking back home’, geweldig om dit prachtige lied in een andere versie te horen en Bregje weet heel goed hoe ze tot de luisteraar moet doordringen. En dat geldt uiteraard evenzeer voor haar eigen songs, die zonder meer overtuigen. Vooral het verrassende new-age achtige ‘This roof’ kan mij bekoren, een heerlijk subtiel nummer dat een zwoel arrangement meekrijgt, werkelijk prachtig! En het jazzy ‘Exit’, met zijn trompet en trombone, is een volgend hoogtepunt.

Verrassend debuut, lekker eigenzinnig, soms gevoelig, dan weer subtiel, dan weer jazzy en met een hoofdrol voor de prachtige stem van Lacourt. Ga eens luisteren en overtuig jezelf. (Independent)

Fred Schmale Auteur