The Hot Nut Riveters, Moustache Girl

The Hot Nut Riveters, Moustache GirlVoor de liefhebbers van American Heritage Music zijn hier The Hot Nut Riveters. Bekende old-time nummers als ‘Your feet’s too big’ en ‘It’s a sin to tell a lie’ (beide gezongen door de 24-jarige zangeres Albanie Faletta, afkomstig uit New Orleans en beide bekend van o.m. Fats Waller) komen voorbij naast originals als ‘Leadfoot Larry’ (gitarist, mandolinist Guy Forsyth), ‘Southern hospitality’ en ‘I don’t like work’ (dobroïst, gitarist Nevada Newman), maar allemaal in dezelfde jazzfolk stijl. Vreemde eend in de bijt is ‘Ella tiene un bigote’ (een original van bassist Kristopher Wade) met zijn trompet. De ‘Hot Nut Riveters’, volgens eigen zeggen ‘Texas’s Original Recession Era String Band’ zijn met zeven, naast voornoemde Albanie zes bekende jongens in de muziekscene van de USA (met name uit Austin). De overige namen naast oprichter Guy Forsyth (bekend van zijn bands ‘The Asylum Street Spankers’ en ‘The Guy Forsyth Band’): Mark Rubin (‘Bad Livers’, gitaar/banjo), Oliver Steck (accordeon, trompet) en Matt Smith (gitaar). Er staan 15 leuke liedjes op de CD, op een zestal plekken komt een gesproken tekst voorbij, een beetje in de stijl van de ‘boodschappen’ in de radio-uitzendingen die we o.m. kennen van Hank Williams.

Wie houdt er niet van deze typische Amerikaanse retro-muziek, waarin met name de sfeer van de jaren 30 van de vorige eeuw wordt opgeroepen. Lekkere muziek, gevarieerd toch wel. Uitzonderlijk goed gespeeld en gezongen, zeker als Albanie zingt. (Small & Nimble Records)

Fred Schmale Auteur