Dick LeMasters, One Bird Two Stones

Dick LeMasters, One Bird Two StonesOpgegroeid in de zuidoostelijke regio van Texas onderging Dick Lemasters invloeden van blues, country en rock & roll. Als bijna vanzelfsprekend vond hij er inspiratie songs te schrijven, gitaar te spelen en te zingen in een band. Die band kwam er onder de naam Longneck Road. Texas Rock, hun eerste album, verscheen in 2009. Daar bleef het echter bij.

Voor het eerst onder eigen naam verscheen begin december een studioalbum One Bird, Two Stones. Een sympathiek album met eigen nummers, al zal de wereld er niet van opkijken. Het zal hem niet of nauwelijks deren, want volgens Lemasters zelf maakt hij primair muziek om zijn gevoelens te uiten. De elf, op zich heel aardige, songs zijn deels ingekaderd door aanstekelijke blues-rockriffs, deels door een zachte troubadourachtige aanpak, goed voor sfeervolle (semi)akoestische inkleuringen. Gevolg daarvan is wel dat het album enigszins verbrokkeld en richtingloos overkomt.

Lemasters, die een aardig potje elektrische gitaar speelt en zich als een redelijk goeie zanger laat horen, wordt vergezeld door drummer Adam King, mondharmonicaspeler Dan Moser en vocalist Dougles Greer van wie we, sinds zijn behoorlijk geslaagde album Just A Man uit 2006, weer eens iets mogen vernemen. One Bird, Two Stones bevat een collectie songs die amuseert, maar zelden te oren doet spitsen. (Independent)