Brian Lee, Declare

Brian Lee, DeclareUit Seattle, Washington, USA, komt singer-songwriter Brian Lee. Na een EP in 2008 en een volledige CD, ‘Moth’ uit 2010 komt een nieuw EPtje van hem uit met 5 liedjes erop. De songs zijn geschreven door Lee met zijn compaan, gitarist, bassist, producer en zanger Franchot Tone. We horen verder drums, gitaren, piano en Grace Laxson en Amanda Sarles op vocals. Brian Lee maakt goed toegankelijke muziek, met behalve invloeden uit de Americana-sferen ook nog schatplichtigheid aan de Britse pop uit de jaren 60 en 70. Vleugjes Beatles enz. Opener ‘Going West’ is een aangename ballad, waarin Brian Lee vrijwel alleen is te horen. ‘While you were sleeping’ is zo’n voorbeeld van een door de Britpop geïnspireerde song, een lekker vlot en vrolijk nummer. Na een walsje, ‘Hide and seek’ volgt ‘From earth 2014’, dat wel iets weg heeft van Bowie’s ‘Space Oddity’, qua sfeer althans. De titeltrack sluit het EPtje af en is een allerliefst walsje, waarin de meezingende dames voor een heerlijke sfeer zorgen.

‘Declare’ is een leuk EP’tje, lekker poppy en goed in het gehoor liggend. Jammer dat er maar vijf songs op staan. (Independent)

Fred Schmale Auteur