Blair Crimmins And The Hookers, Sing-a-Longs

Blair Crimmins And The Hookers, Sing-a-LongsSinger-songwriter Blair Crimmins komt uit Atlanta, Georgia en heeft met name de Dixieland en ragtime muziek uit de jaren 20 van de vorige eeuw omarmd. De elf songs op zijn tweede CD ‘Sing-a-Longs’ (in 2012 verscheen het debuut ‘The Musical Stylings of ….’) zijn geheel zelf geschreven en – op voortreffelijke wijze – gearrangeerd. Met een bezetting van gitaar/banjo (Blair zelf, hij speelt ook nog accordeon en piano en is de lead vocalist), bas, drums, piano clarinet/saxofoon, trombone, trompet, tuba/sousafoon heeft hij alle mogelijkheden om een fraai retro-resultaat te boeken. In ‘It don’t have to rain’ kunnen we genieten van een heerlijke gastbijdrage van Bernadette Seacrest, door de CD heen horen we achtergrondvocalen van een drietal heren. Behalve de dixieland en ragtime mogen we klezmer als invloed noemen, luister maar naar ‘The Krog Street Strut’ waar de klarinet een heerlijke hoofdrol speelt.  Crimmings werd door het blad ‘Creative Loafings’ in 2013 uitgeroepen tot ‘beste songwriter van 2013’ en al heb ik geen idee wat dit voorstelt, de songs op deze CD zijn heel erg sterk en helemaal geschreven voor het repertoire dat Crimmins heeft omarmd.

Dus, beste liefhebbers van lekker smeuïge twintiger jaren rootsmuziek in jazz-sferen, grijp naar de creditcard en bestel dit juweel. De fans van Meschiya Lake zullen evenzeer genieten, Blair is strakker in de leer dan zij! (Independent)

Fred Schmale Auteur