Ollie Vee, Lonesome Girl

Ollie Vee, Lonesome GirlDe liefhebbers van de muziek van Buddy Holly veren op. ‘Ollie Vie’, is dat niet een titel van een song van hem, ‘Rockin’ around with Ollie Vie’. Jawel,dat klopt. Het is dus direct duidelijk waar het Canadese kwartet ‘Ollie Vie’ zijn inspiratie vandaan haalt. De 13 songs op deze heerlijk galmende retro-achtige CD werden geschreven door het drietal Jesse Adamson (gitaar, lead vocals), Johnny Vassos (lead gitaar, backing vocals) en Howard Linscott (staande bas, backing vocals). Adamson speelt daarbij duidelijk een hoofdrol. De percussie op de CD komt van voormalig bandlid John Collin, hij is inmiddels vervangen door Adam Perzia. De arrangementen zijn gedaan in een heerlijke retrostijl, waarin naast de muziek van Holly ook de beginperiode van Elvis manifest doorklinkt. Die lekkere galm, dat typische gitaargeluid, de straffe bas, alles is er. De soms ‘hikkende’ vocalen ook, Adamson’s stem heeft vooral veel weg van die van Elvis. En uiteraard met opname-apparatuur van destijds. Lang leve de beginjaren van de Rock ’n Roll!!

Heerlijke retro-muziek, maar toch van deze tijd. Luister naar verwijzingen naar diverse Holly-songs, zoals ‘Not fade away’ (‘Paper Hearts’, het mooiste nummer overigens). (Independent)

Fred Schmale Auteur