Dan Montgomery, Sin, Repent, Repeat

Dan Montgomery, Sin, Repent, RepeatOm als aankomend muzikant inspiratie op te doen vestigde in 2001songschrijver, pianist, gitarist en zanger Dan Montgomery zich in Memphis, Tennessee, ooit de kraamkamer van rock & roll en soul. Sindsdien bracht hij vier albums uit, waarvan Sin, Repent, Repeat zijn meest recente is. En ja, het is een album dat een smeltkroes laat horen van beide muziekstromingen, al is er ook wat ruimte voor country uit Nashville, de stad even verder op. De eerste draairondes lieten geen overweldigende indruk na. Een ‘dertien in een dozijn’ plaat. Dacht ik, maar niks is minder waar. Ik geef toe,  wie muzikaal avontuur zoekt is hier aan het verkeerde adres. Maar zij die verzot zijn op piekfijn in elkaar zittende melodieën, aanstekelijke intro’s, lekker rockende gitaren, fijngesneden ballades, gospelkoortje en Montgomery ’s rauwe, gekwelde zang, zullen de dertien kraakhelder geproduceerde liedjes in hun hart sluiten. Een luisterfeest, deze straight gespeelde heartland/power/rock/singer-songwriter liedjes die – dat mag niet onvermelde blijven – stevige, maar prachtige, autobiografische (?) teksten bevatten. Over een gemankeerde levensloop. Drank, drugs, geweld, ontrouw. Dat werk. (Fantastic Yes Records)