The South Austin Moonlighters, Burn & Shine

The South Austin Moonlighters, Burn & ShineEn nieuw bandje uit het rootsmuziekmecca Austin, Texas, The South Austin Moonlighters. Vier man, twee maal gitaar (in alle soorten en maten, resp. Josh Zee en Phil Hurley), bas (Lonnie Trevino Jr, met uitstapjes op ukulele/glockenspiel/percussie) en drums/percussie (Phil Bass), alle vier zowel lead vocals als backing vocals. Gasten zijn er op orgel/piano/wurlitzer, vibrafoon en zang (twee dames in twee nummers). De debuutCD heet ‘ Burn & Shine’, bevat maar liefst 15 nummers, alles eigen werk, ook weer in diverse combinaties (wel is hier een duidelijke hoofdrol voor Zee) met wat hulp van buitenaf. De heren zijn al geruime tijd actief in de roots-rock muziek in bands als ‘Mother Truckers’  en ‘ Stonehoney’ en hebben op tournees de nodige artiesten begeleid (Hurley bijvoorbeeld was vorig jaar op Take Root te zien en te horen als begeleider van Jimmy Lafave). We horen een leuke mix van Southern Rock, countryrock, New Orleans funk en wat dies meer zij. Bezoekers van Austin en de festivals daar kennen de muziek wel, lekker aanstekelijk, goede samenzang, prima gitaarspel. Denk aan plaatsgenoten als ‘ The Resentments’ en ‘Walt Wilkins & The Mystiqueros’ en in sommige opzichten zelfs aan “The Eagles’.

Een goed geproduceerd, goed gezongen en goed gespeeld geheel, een echt groepsprodukt. Laten we hopen dat de heren enige tijd bij elkaar blijven en een keertje deze kant opkomen. Puik! (Blue Rose Records)

Fred Schmale Auteur