Luke Tuchscherer, You Get So Alone At Times That It Just Makes Sense

Luke Tuchscherer, You Get So Alone At Times That It Just Makes SenseUit Bedford, Engeland komt de eerste soloCD van Luke Tuchscherer met deze lange titel (geleend van schrijver Charles Bukowski, die in 1986 een boek met deze titel publiceerde). De man speelt in de alt-countryband ‘The Whybirds’, maar treedt ook solo op of met zijn backing-groep ‘The penny dreadfuls’. De eerste opnames voor deze CD vonden al in 2011 plaats en werden pas drie jaar later afgerond. In de begeleiding horen we naast Luke (akoestische gitaar) ook drummer/producer Tom Peters, mede-Whybirds Dave Banks (gitaar) en Ben Haswell plus hulp op bas, gitaar en keyboards en string-arrangementen van Johnny Parry. De muziek op de CD is akoestisch, de sfeer is country-achtig, de liedjes hebben een duidelijke sociale en – vooral – autobiografische inslag. Dat laatste herkennen we in songs als ‘(Lord knows) I’m a bad man’, ‘(To makei it worse) I’m falling in love again’ en ‘Dsarling, it’s just too hard to love’. Mooie, subtiele muziek, uitstekende begeleiding. Tuchscherer treedt met ‘You get so alone at times that it just makes sense’ in de voetsporen van zijn illustere voorganger Iain Matthews, die begin jaren 70 met soortgelijke prachtige muziek naar buiten kwam.

Luke Tuchscherer is een man om in de gaten te houden. Prachtige songs, schitterend gezongen en gespeeld, maar toch een eigen sound. Knap gedaan! (Independent)

Fred Schmale Auteur