The Snakes, The Last Days Of Rock & Roll

The Snakes, The Last Days Of Rock & RollUit de UK komt de alt-country/rock band The Snakes. Sinds het begin van deze eeuw actief en inmiddels goed voor twee EP’s en, inclusief deze nieuweling, zes full-time CD’s. Richard Davies (gitaren, bouzouki, mandoline, dobro, zang), Simon Moor (gitaren, piano, percussie), John O’Sullivan (bas, gitaren, piano, sitar, glockenspiel, pedal steel, mandoline, viool, percussie en achtergrondvocalen) en Chris Jones (percussie) krijgen op deze nieuwe CD hulp op o.m. gitaar, harmonica, hammond orgel, sax, viool, tin whisle en vocals). Tien van de elf songs zijn van eigen hand, waarbij Simon Moore het meest intensief betrokken is, maar Richard Davies met het lekkere ‘Guardian angel’ voor het best in het gehoor liggende liedje zorgt. Er is één cover, maar wel een heel bijzondere: ‘The French girl’ (1966, staat op de LP ‘Play one more’, gecoverd door Gene Clark en Bob Dylan – de laatste in 1967 met The Hawks-later bekend als The Band) van het in de jaren 60 immens populaire Canadese folkduo Ian (Tyson) & Sylvia (Fricker). Andere prettige nummers zijn ‘Make mine a broken heart’ (klinkt als een hit van The Eagles, ik beveel de heren het nummer aan) en het in Keltische sferen gedoopte ‘Jerry’s chair’, met violen en tin whistle.

Aardige CD, goede variatie, van folk via country naar alt-country en stevige rock. Mooie arrangementen en goede zang van een band die ook live behoorlijk prettig zal klinken. Geen echte topper, helaas, daarvoor is het eigen repertoire in zijn totaliteit  iets te zwak. (Bucketfull Of Brains)

Fred Schmale Auteur