Sean Orr & Mark Rubin, Texas Fiddle, Okie Guitar

Sean Orr & Mark Rubin, Texas Fiddle, Okie GuitarMark Rubin is een druk baasje. Ik ontmoette hem tijdens SXSW in Austin jl. maart, waar zijn organisatie Folk Alliance ieder jaar een showcase heeft. Mark is ook een professionele musicus, actief op gitaren, banjo’s, bas en hij zingt ook. Op zijn in Austin opgenomen duo-CD met de Texaanse fiddler Sean Orr omarmt hij met name de muziek van de Appalachians. We horen beide mannen in een elftal traditionals, waarvan een aantal mij bekend waren (‘Amazing grace’, ‘Great big taters in sandy land’, ‘Twinkle, twinkle little star’ en ‘Silver bells’), en in een nieuwer liedje, ‘Letter from my kid’, het enige nummer waarop een derde musicus actief is, Matt Smith (tevens verantwoordelijk voor de opnames en het mixen van de CD) op Hawaiian steel gitaar. De liefhebbers van subtiele Amerikaanse Appalachian folk weten wat ze kunnen verwachten. Wat ze wellicht niet weten is dat Sean en Mark rasmusici zijn, die met deze CD een raspaardje hebben verwekt. Werkelijk prachtig!!

Fred Schmale Auteur