Oh Susanna, Namedropper

Oh Susanna, NamedropperDe Canadese Suzie Ungerleider, actief sinds medio jaren 90 onder de naam Oh Susanna, komt met haar volgende verrukkelijke album, ‘Namedropper’, haar zevende CD sinds de debuut-EP ‘Oh Susanna’ uit 1997 en de opvolger van de ook hier besproken ‘Soon the birds’ uit 2011. ‘Namedropper’ betekent zoiets als: ‘Anderen onder de indruk brengen door namen te noemen van beroemdheden die je kent of hebt ontmoet’. De titel slaat op het gebruikte concept: de 14 songs op de CD zijn nu eens niet van haarzelf, maar speciaal voor de CD geschreven door gewaardeerde Canadese collega’s. Er staan liedjes op van o.m. Ron Sexsmith, Royal Wood, Jim Cuddy, Joel Plaskett, Luke Doucet, Jay Harris, Rueben deGroot (tja – roots hè), Amelia Curran, Melissa McClelland, The Good Lovelies en Old Man Luedeke. Een aantal van hen speelt en zingt ook mee op de CD. Producer is Jim Bryson, die aanvankelijk sceptisch was over Suzie’s idee om covers op te nemen, maar op zijn aanraden werden nieuwe songs geschreven en het resultaat is overweldigend goed. Uiteraard is Suzie’s stem pluspunt nr. 1 en is de begeleiding (voornamelijk gitaar, bas, piano, keyboards en drums) als altijd kleinschalig en zijn de arrangementen verrukkelijk. n be’).

Oh Susanna is en blijft een artieste om van te houden. Haar muziek is prachtig, haar stem is mooi en lief. De liedjes op deze nieuwe CD zijn verbluffend mooi en doen zeker niet onder voor de geweldige liedjes die Suzie zelf schrijft. Genietmuziek! Weer een top-10 CD. (Continental Song City)

Fred Schmale Auteur