C. Daniel Boling, Sleeping Dogs

C. Daniel Boling, Sleeping DogsIn de lange reeks storytellers presenteren we jullie C. Daniel Boling uit de leuke stad Albuquerque, New Mexico. De man heeft een leven van werken (beveiliging, met pistool!) en reizen achter de rug als hij als vijftiger besluit zich in de muziek te werpen. Tot dusver leverde dit zes CD’s op, waarvan de laatste onlangs verscheen op het uitermate sympathieke Berkalin label. Daniel heeft een aangename tenor-zangstem en schrijft prachtige songs. Kleinschalig begeleid op bas, percussie, dobro, cello, mandoline, harmonica, piano, tuba en tweede gitaar (slechts één liedje heeft percussie, light percussion zelfs) zingt en speelt (gitaar en banjitar – een hybride van banjo en gitaar) Daniel zich door dertien juweeltjes heen. Liedjes over mensen, waaronder zijn eigen ikkie, filosofisch getint. Denk aan een subtiele kruising van Steve Goodman, John Prine en Tom Paxton. In ‘Someday’ geeft Boling een sociaal getinte verklaring af: ‘Someday, someday, we will, we will understand. When we give as much respect to teachers as to movie stars, when we spend as much on homeless shelters as on prison bars, when we see our fellow man in need and give him some of ours’, in ‘As young as your kiss’ blikt hij terug op zijn (liefdes)leven: ‘Where did the years go so quickly, my love, how did we get to be gray. Decades go by in the blink of an eye, it still feels like yesterday the first time I heard you say ‘love me forever and hold me right now’.’ Simpel, maar doeltreffend.

Ik vind dit een gave CD. Boling is geen alleswegvagende nieuweling, maar handhaaft zich moeiteloos in het grote contingent subtiele goede singer-songwriters. Gewoon een hele lekkere CD! (Berkalin Records)

Fred Schmale Auteur