Brandy Zdan, Lone Hunter

Brandy Zdan, Lone HunterBrandy Zdan (oorspronkelijk uit Winnipeg, Manitoba, Canada) was onlangs in ons land om samen met publiekslieveling Awna Teixiera (‘Po girl’) en Canada’s sweetheart Cara Luft (oprichtster van The Wailin’ Jennys – all you need is Luft!) een serie concerten te doen onder de title: ‘The ABC of Canadian Music’. Wie er was heeft kunnen genieten van de heerlijk sexy uitstraling van Brandy, die met haar electrische gitaar haar heerlijke songs bracht. Mij is de zwoele ballad ‘O where’ het meest bijgebleven en op deze EP met 6 nummers komt dit nummer als tweede voorbij, met naast Brandy alleen Ricky Ray Jackson op pedal steel en twee ‘Trishas’ als achtergrondvocalisten.

Kippenvelmuziek! Het derde nummer, ‘Does everything break’ is minstens even fraai. Verder rockt ze lekker door in ‘Blood as the ink’ (waarop ze ook drumt). Dan komt met name haar verleden naar boven als de helft van het prachtige en pittige koppel ‘Twilight Hotel’ (ze werkte bijna 10 jaar samen met haar toenmalige levenspartner Dave Quanbury in deze formatie, vier CD’s tussen 2004 en 2011). De titelsong is een verstilde ballade met Brandy ook op synthesizer en bass drum. In het afsluitende walsje ‘I remember when you used to love me’ speelt Brandy akoestische gitaar, lap steel gitaar en drums en we horen producer George Reiff (Austin, o.m. Ray Wiley Hubbard en Band of Herathens) op percussie en electrische gitaar.

Een meer dan voortreffelijk EPtje, waarvan het enige nadeel de veel te korte speelduur is. Hiervan willen we meer, meer, meer! Dus…Brandy..do it soon! (Cavalier Recordings)

Fred Schmale Auteur