Danny Trashville, The Great Unknown

Danny Trashville, The Great UnknownSinger-songwriter Danny Trashville (1980, Shawnee, Oklahoma) komt met zijn tweede CD na het titelloze debuut in 2009. De man heeft een mengelmoes van folk (het in viool gedoopte titelnummer), Nashville country (de opnames werden in de buurt van Nashville gedaan), gypsy country (de opener ‘9 & 102’ en ‘Same ole shit’), Ierse drumcountry (‘I can’t wait) en Texaanse Americana (‘In my dreams’, het jazzy swingende ‘Poet song’, het stampende ‘Pawn shop’, de ballad ‘Greener grass’ en ‘She loves me not’ (je weet wel, een bosje kleine bloemetjes en dan wegleggen met ‘She loves me’, ‘She loves me not’ etc, sommige nummers doen mij sterk denken aan het werk van Will T. Massey, maar dan met een nog gruiziger stem). Zijn stem is gruizig genoeg om te denken aan de nodige whisky en zo, maar op zo’n jeugdige leeftijd? De tien liedjes (er is nog een kekke afsluiter, niet vermeld op het doosje, waar een kinderstemmetje in drie minuten een verhaaltje vertelt en zingt dat behoorlijk moeilijk verstaanbaar is) zijn (drie liedjes met een ander) geschreven door ene Daniel Allen Judy, en dat moet de echte naam van Trashville zijn, al wordt dat nergens verduidelijkt.

Maar goed, de muziek is aangenaam genoeg. Met in de begeleiding viool, bas, drums, percussie, gitaren brengt Trashville een lekker mengseltje van leuke songs. Een aangename verrassing, deze Trashville. Ga beslist eens luisteren. (Urban Indian)

Fred Schmale Auteur