Josienne Clarke & Ben Walker, Fire & Fortune

Josienne Clarke & Ben Walker, Fire & FortuneHet Britse kwaliteitsfolklabel Navigator brengt de derde CD (de tweede full-time) van het Britse folkduo Josienne Clarke (Sussex) en Ben Walker (Evesham). Het recensie-exemplaar (in een simpel enkelvoudig kartonnen hoesje) bevat niet meer informatie dan het bovenstaande en de 12 titels van de songs.

De rest moet de vriendelijke recensent maar bijeensprokkelen via internet en dat valt in dit geval niet echt mee. Maar de muziek is alleszins prachtig, Keltisch getinte folk gezongen door een engelachtige stem (Josienne, speelt verder gitaar en sopraansax) met prima begeleiding op gitaar, bas, mandoline (allen Ben) en verder o.m. cello, viool, piano en percussie. Voor de sfeer en invloed moet je zijn bij Nick Drake (een persoonlijke favoriet van Josienne) en vooral Sandy Denny, zij het dat het pure folk-karakter hier meer aanwezig is. Uiteraard mag een gedicht/song van de Schotse geweldenaar Robert Burns (1759-1798, onder meer ook verantwoordelijk voor ‘Auld lang syne’) niet ontbreken, op de CD staat diens onsterfelijke ‘My love is like a wild wild rose’ (1794, het lied is o.m. gezongen door Pat Boone, Jean Redpath, Eva Cassidy en The Fureys) in een prachtige, mooi ingetogen gezongen versie. Behalve deze Burns staan er nog vier traditionals op de CD, de overige 7 nummers zijn van Josienne, de arrangementen zijn van Ben.

OK, got the picture? Een mooie, gevoelige folk-CD die bij de liefhebbers van dit soort Keltisch/Brits ingevulde folk zeker zal aanslaan. (Navigator Records)

Fred Schmale Auteur