Ian McFeron, Time Will Take You

Ian McFeron, Time Will Take YouIan McFeron uit Seattle verraste me op aangename wijze met zijn zesde CD (sinds 2003), ‘Summer nights’ (2011). De opvolger, ‘Time will take you’ is van hetzelfde mooie laken een pak. Tien nieuwe McFeron-parels in een prachtig Americana keurslijf. Met een backing van fiddle, gitaren, mandoline, piano, orgel, pedal steel, bas en drums/percussie en vocale hulp van bassist Norman Baker en fiddler Alisa Milner en wederom gitarist/mandolinist/producer, Doug Lancio (Doug speelde bij John Hiatt en Patty Griffin, hij bespeelt ook nog een paar curioso, piccolo 12-string en ‘Guitjo’resonator) en drummer Brad Pemberton (Ryan Adams). En ook opnieuw bevalt mij de stem van de man, mooi expressief en uitermate geschikt voor het genre. Opvallend mooi is de pianobegeleiding van Ian zelf in het gevoelige ‘That’s the truth’. Het vrolijke up-tempo-deuntje ‘Long weekend’ (in the country) springt er al bij de eerste draaibeurt uit en blijft door zijn vrolijkheid zeer genietbaar, ook na vele draaibeurten. Maar ook het ultieme liefdesliedje ‘You are like the sun’, met prachtige vocale hulp van Alisa, boeit mij iedere keer weer.

‘Time will take you’ van Ian McFeron is een prima CD, met prachtige songs en heerlijke begeleiding. De man verdient veel meer aandacht, Ian McFeron is een hele goede! (Independent)

Fred Schmale Auteur