Voodoo Swing, Fast Cars, Guitars, Tattoos & Scars

Voodoo Swing, Fast Cars, Guitars, Tattoos & ScarsHet Amerikaanse rockabilly en roots trio Voodoo Swing bestaat uit gitarist/zanger Paul ‘Shorty’ Kreuz, bassist Tommy Collins en drummer Leeroy Nelson, hoewel deze info vreemd genoeg niet is terug te vinden op de hoes van hun nieuwe cd “Fast Cars, Guitars, Tattoos & Scars”. Er is wel veel informatie te vinden over de songcredits, een uitgebreide opsomming van de gasten en bedankjes, maar samenstelling van de band nou net niet. Van de diverse gastspelers levert vooral Shea Marshall op diverse saxen, piano en Hammond een belangrijke bijdrage aan het geheel.

Ik ben geen uitgesproken rockabilly fan, maar wel een liefhebber van een goede song en daarvan staan er genoeg op deze cd. De onderwerpen van de teksten van de nummers zijn aardig samengevat in de titel van de cd. Veertien nummers, zoals de hoes aangeeft, maar al snel ga je hiermee de mist in. Het eerste nummer bestaan uit enkele seconden geklets, alvorens met losbarst met de rocker “Down At The Oak”. Na nummer veertien, een rockabilly song met de titel “Chasin’ The Devil’s Hot Rod”, volgt nog een “Hot Rod Hymn”.

Een flink aantal rockabilly nummers, maar ook een paar lekkere blues shuffles. “When Dead Comes A Callin’” is een grotendeels akoestisch werkje van grote klasse. Door toevoeging van banjo en viool krijgt dit nummer een fraai bluegrass intro. “Damn I’m Dumb” is een nogal lullig country nummer, inclusief pedal steel, maar je krijgt er door humoristische tekst al snel een glimlach van op het gezicht. Ook nog even een aparte vermelding voor “Lost Yesterday”, een fraai werkje met Bo Diddley-ritme en een dreigende viool. Kortom een prima cd van deze band en ik hoop ze deze zomer live te gaan zien. In juli en augustus toert de band door Europa, hoewel de data nog niet bekend zijn.

Ton Kok Auteur