A.S., Exile

A.S., ExileExile is het tweede album van het duo Nick McRoberts (zang, piano) en Idriss Halfaoui (gitaren). Met behulp van een drummer en een zangeres presenteren ze vanuit Parijs tien liedjes die achtereenvolgens doen denken aan een ingetogen Simple Minds, een vermoeid Hurts en, door de overeenkomsten in pianospel, een thuis uitblazend Coldplay. Anders dan je op basis van de voorafgaande zin zou verwachten, is Exile beslist geen onaardig album. Liedjes als Do What You Want en Time zijn sfeervolle ballads. Ook wanneer A.S. het tempo wat opschroeft, zoals in Fast, klinkt het allemaal aangenaam. Maar als geheel schiet Exile toch net tekort. De wat vlakke stem van McRoberts en de al teveel op elkaar lijkende liedjes doen het album niet zozeer de das om, ze laten het in het hemd staan. Uiteindelijk

Wim Boluijt Auteur