Mick Rhodes, ‘Til I Am Dust

In 2007 werd de country-rock band Mick Rhodes & The Hard Eight geboren na een optreden van Randy Weeks en zijn band in LA. Voorman Mick Rhodes werd getroffen door de chemie tussen Weeks en de zijnen en het enthousiaste publiek. The Hard Eight bestaat uit een viertal doorgewinterde veteranen uit de roots-, rock- en punk-scene van Los Angeles; Wyman Reese op keyboards en piano, Brian Wells op drums en percussie, John Sleeger op bas en vocalen en Steve Sturgis op akoestische gitaar en vocalen. Er zijn additionele bijdragen van twee achtergrondzangeressen, fiddle/mandoline, cello en mondharmonica. Hun debuutCD is een lekkere rockende CD met 13 liedjes, twaalf van Rhodes zelf en één van Paul Westerberg (‘Waitress in the sky’). De songs van Rhoders zijn aangenaam en melodieus, zodat het beluisteren van de CD na enige speelbeurten de nodige herkenningspunten biedt. Toch is het geheel niet opzienbarend anders dan vele vergelijkbare CD’s van vergelijkbare bandjes.

Kortom, ‘Til I am dust’ is een aardige, meestentijds rockende, CD met voldoende variatie in de liedjes om te boeien. Geen vernieuwend werk, dat niet.

Fred Schmale Auteur