Steve Robinson, The Ride Of Our Lives

Steve Robinson is een van origine (Noord-)Engelse singer-songwriter, die alweer 20 jaar zijn heil zoekt in het qua klimaat veel aangenamere Florida in de USA. In Florida, St. Petersburg om precies te zijn, is deze derde schijf van Robinson opgenomen, een EP met 5 nummers en ongeveer 24 minuten melancholische en nostalgische soft-pop, die welhaast uit de mooie tijden van de jaren 70 lijkt te komen. Net als bij landgenoot Iain Matthews hoor je de Engelse tongval duidelijk doorklinken.

Grappig genoeg lijkt Robinson’s stem veel op die van Matthews. Mijn favoriet is het door fiddler Tim Lorsch (opgenomen in Nashville) opgeleukte walsje ‘Middle of life’, prachtig melodieus en goed gearrangeerd. Mooie bijvocalen van (vrouw?) Emma Robinson. Maar ook de titeltrack is prachtig, wederom mede dankzij Lorsch en Emma, maar ook de niet-vermelde tin whistle draagt bij aan de mooie sfeer en natuurlijk het (kermis)draaiorgel aan het eind van het nummer. Behalve Steve, die alle liedjes geheel alleen schreef en verder actief is op gitaren, bas, mandoline en keyboards (de vermelding ‘didgeridon’t’ kan ik niet serieus nemen, ik heb geen idee wat de man ermee bedoelt), horen we met name Ed Woltil (elektrische gitaar, keyboards, programming) in alle nummers en verder behalve Lorsch (twee nummers, hij zingt ook mee) ook nog drummer Chuck Darling in het nummer ‘Bed of nails’. In dat nummer horen we duidelijk de invloed van The Byrds en Roger McGuinn, Robinson heeft heel veel met McGuinn gespeeld en gezongen, vandaar.

Een aardige, goed in het gehoor liggende EP (kost slechts $6!) van een geamerikaniseerde Engelsman, die het beste van beide culturen mengt. Een mooie stem, leuke liedjes, de moeite waard.

Fred Schmale Auteur