The James Low Western Front, Whiskey Farmer

De nog geen half uur durende cd Whiskey Farmer van The James Low Western Front uit Portland, Oregon, bevat een gemoedelijke melange van country, folk en pop. Acht eigen liedjes, mooie hoge tenor van James Low, rustige begeleiding (drums, bas, gitaar, pumporgel, Hammond piano, dobro, pedal steel) door een handjevol ervaren studiobegeleiders en onder productionele leiding van Mike Coykendall, ooit aanvoerder van de fantastische alt. countryband The Old Joe Clarks.

Dat laatste feit maakte me nieuwsgierig naar het eindresultaat, maar Coykendall is er niet in geslaagd aan de plaat een spannende draai te geven. Dat ligt niet zozeer aan hem, maar aan de pitloze songs die qua opbouw en melodie te weinig van elkaar verschillen. Het zijn dromerige, bijna schattige liedjes met een zweempje melancholie. Slechts een keer is er enige dynamiek, wanneer het tempo wordt opgeschroefd tot galopsnelheid. Als gevolg van de doorgaans voortkabbelende, vlakke, enigszins sentimentele sfeer waarin het album is getoonzet, verflauwd de aandacht algauw.